
F O R M U L E D E L U X E
M E N U A L L - I N B E I R U T B B Q F O R M U L E
APERO
​
Keuze uit:
Falafel Huisgemaakte gekruide kikkererwten-balletjes
Cheesefingers Bladerdeeg gevuld met smeuïge fetakaas
Kibbeh Lamsgehaktkroketjes met pijnboompitten
Humus Kikkererwten tapenade met broodstengels
Baba ghanoush Aubergine-kaviaar met broodstengels
Fatoush Libanese salade afgewerkt met granaatappel en gefrituurd brood
Tabouleh Libanese salade met bulgur, fijngehakte tomaat, munt en pijpajuin
Freekeh groene tarwesoort met pijnboompitjes, yoghurtsausje en munt
​
​
​
HOOFDGERECHT
​
Libanese barbecue mix van gemarineerde kipfilets, kefta, mini-merguez, gegrilde ui en tomaat
en
Freekeh groene tarwesoort met pijnboompitjes, yoghurtsausje en munt
en/of
Pikante aardappelen met look, koriander en sesamzaadjes
en
Fatoush Libanese salade met mix van groente en granaatappel
​
LIBANESE WIJNEN
Chateau de Ksara - Reserve Couvent - Mediterrane rode wijn: Lijkt met zijn stevige kruidigheid van laurier en rozemarijn eerder op Rhone dan Bordeaux. Maar de vergelijking is eigenlijk zinloos. De specerijen, kruidigheid, het rijpe rode en zwarte fruit en de milde tannine zijn vooral 'typisch Bekaa Vallei'.
Blanc de L'observatoire - Mediterrane witte wijn: Uit de Libanese Bekaa Vallei. Van Franse druiven, zoals ze daar gewend zijn. Sauvignon Blanc, Gele Muskaat en Clairette in dit geval. Drie maandjes gerijpt in eikenhouten vaten. Bedoeld om jong te drinken.Wat hem mediterraan maakt? De innige omhelzing van frisse citruszuren en gedroogde salie.
​
Voor een prijzenofferte op maat mailt u naar contact@yallayallabeirutstreetfood.com
​


